23-03-07

VIDEO: Percussie / Tapotement van de Rug

In onderstaande video krijgt u een mooi beeld van de percussie techniek, ook wel tapotement genaamd. Spijtig genoeg is er geen audio bij deze video, maar de beelden spreken voor zich. Veel succes!

10-03-07

Voor, tijdens en na de massage: voorbereidingen

Voor de massage.

Zet alle benodigdheden klaar: kussen(s), handdoeken, olie, ev.poeder.

Zorg dat een goede houding mogelijk is tijdens het masseren. Masseer bvb op tafelhoogte zodat de rug recht blijft en de benen de krachten opvangen.

Was de handen en zorg dat ze droog en warm zijn.

Zorg voor een aangename omgeving. Goede temperatuur, veilige en prettige omgeving (niet voor het raam op een houte tafel).


Tijdens de massage.

Dek blote delen van het lichaam af met handdoeken als er niet gemasseerd wordt. Dit voorkomt afkoelen en is comfortabeler voor de gemasseerde.

Let op de werkhouding: een gedraaide kromme rug is een verzoek om rugproblemen.

Een massagebehandeling mag niet langer dan 45 minuten duren. Na langdurige massage moet de persoon rustig overeind komen en eerst even rechtop zitten om duizeligheid te voorkomen.

Houdt de stijk (zoals
effleurage) en kneedrichtingen (petrissage) in het oog. Zie hiervoor ook in het archief per berichten in de rechterkolom.


Na de massage.

Reinig de huid van de massageolie (bvb met een handdoek) en was uw handen.

Evalueer de massage nadat de persoon zich aangekleed heeft. Vraag of de massage ontspannend was en vraag naar suggesties. Het kan altijd beter, ga hier ook van uit.

Zorg voor voldoende rust. Een massage kan vermoeiend zijn. Vooral als men niet gewend is gemasseerd te worden, is het verstandig de intensiteit en duur aan te passen.


Een goede massage vraagt oefening, verwacht niet dat u na de eerste keer verbluffende resultaten behaalt.

06-03-07

VIDEO: Relaxmassage van de Rug

Onderstaande Engelstalige video geeft een mooi beeld van enkele technieken die gebruikt worden voor een rugmassage. Eerst wordt de effleurage gedemonstreerd, dan een vorm van huidverschuiving: het huidrekken en tot slot volgt de petrissage oftwel kneding.


Back Massage Techniques (Part 1) - The best video clips are right here