26-10-07

Massage Video - Indische hoofdmassage

Deze video toont de basis van een Indische hoofdmassage. Ook in deze video worden de technieken stap voor stap uitgebeeld. Net als de vorige video wordt er ook uitleg gegeven hoe je de massage moet uitvoeren.

Luister ook bij deze massage naar uw vrijwilliger. Heeft hij last in de nekspieren dan kan je dat deel van de nek wat meer accentueren. Oefen ook deze technieken meerdere malen, ik raad aan uw vrijwilliger te vragen de bovenkledij uit te doen. Het is gemakkelijker een massage toe te passen op de blote huid, het is immers belangrijk fysiek contact te hebben met de spieren.

Veel succes!

 


VideoJug: How To Do An Indian Head Massage

21-10-07

Massage Video - ontspannende voet massage

Deze massage video van een ontspannende voet massage toont verschillende technieken die kunnen gebruikt worden bij een voet massage.

Wanneer u zelf de technieken toepast op uw vrijwilliger pas dan eerst deze technieken toe, daarna kan u ook ontspannende technieken die u verder op deze blog vindt toepassen, zoals effleurage en fricties.

Door te oefenen zal u zien dat niet enkel de technieken die in de video stap voor stap mooi worden uitgelegd bijzonder ontspannend zijn, maar experimenteer en luister goed naar wat uw vrijwilliger zegt wanneer u bezig bent. Wanneer u masseert en u hoort dat het pijn doet, geef dan minder druk en tracht steeds zacht te masseren.

Veel succes.

 


VideoJug: How To Give A Stress Relieving Foot Massage