04-11-13

Enkele massage tips

Het geven van een deugddoende massage is eenvoudiger dan het lijkt. Probeer je in te leven in de leefwereld van je cliënt, geeft die aan dat hij/zij de laatste tijd een erg stresserende periode doormaakt, kies dan voor een ontspannende massage. Geeft je massagepartner aan dat hij zich de laatste tijd erg moe en loom voelt kan je opteren voor een tonifiërende massage.

kennismakingsmassage.jpg

Zorg ervoor dat de plaats waar je masseert aangepast is aan het doel:

  • Ontspannend: zorg voor een relaxte sfeer, met kaarsen, gedoofd licht, ontspannende muziek,...
  • Tonifiërend of stimulerend: de muziek mag wat harder staan, het licht hoeft niet gedoofd te worden, je massage moet hard uitgevoerd worden, dus zorg voor een stevige ondergrond waarop de cliënt ligt.

De massage zelf wordt uitgevoerd eveneens naargelang het doel:

  • Relaxerend: zachte, langzame bewegingen over de huid van de patiënt. Steeds hetzelfde ritme en druk moet niet té hoog zijn, doch wél stevig aanvoelen. De snelheid en intensiteit liggen hier lager dan bij een stimulerende massage.
  • Stimulerende massage: de tonus dient hier hoger te liggen, geef voldoende druk en de snelheid mag een stuk hoger liggen. Een goede druk en goed snelheid bepalen mee de mate waarin "getonifieerd" kan worden.

Gebruik deze algemene tips als basis voor een goede massage.

Veel succes!

olie_massage.jpg